Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda hayata geçirdiği ‘Tek Dam’ projesini üreticilere tanıtmaya devam ediyor. Süt hayvancılığına yönelik planlanan proje kapsamında Selendi İlçesi’nde teknik bir gezi gerçekleştirildi. Gezi sırasında hayvancılık tesisi ve Antep fıstığı işleme alanı incelenirken, üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı da düzenlendi.
Tek Dam projesiyle, üreticilerin geleneksel yöntemler yerine daha sistemli, sağlıklı ve sürdürülebilir üretim modeliyle hayvancılık yapmaları hedefleniyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Kurucu’nun da katıldığı ziyarette üreticilerle birebir görüşmeler yapıldı.
“Amacımız Hayvancılığın Ölmemesi”
Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Selendi’deki tesisin modernize edilerek aktif hale getirilebileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
‘Bu tesisin modernizasyonuna hazırız. Ancak işletmesini üretici kooperatifler aracılığıyla yapılması gerekiyor. Evin altında değil, sistemli bir tesiste hayvancılık yapılmasını hedefliyoruz. Üreticilerimiz hayvanlarını bu tür bir tesise getirerek daha verimli üretim yapabilir. Bizim amacımız hayvancılığın ölmemesi ve üreticinin kazanç sağlamasıdır.’
Kooperatifler Üzerinden Kaliteli Süt Üretimi Teşviki
Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Kurucu ise süt alıcılarıyla yapılan görüşmelere değinerek, ‘Süt alıcıları kaliteli süt bulamamaktan şikâyetçi. Biz de bu noktada üreticilerimize destek verirsek, onlar da sütü kooperatiflerden alacaklarını söylediler. Böylece hem üretici kazanacak hem de kaliteli süt üretimi yaygınlaşacak’ dedi.
Kırsalda Sürdürülebilir Üretim Modeli
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmaya verdiği önemin bir göstergesi olarak hayata geçirilen ‘Tek Dam’ projesi, hayvancılığın daha düzenli bir yapıya kavuşmasını, üreticilerin yaşam kalitesinin artmasını ve bölgesel üretimin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlıyor.