Ramazan Bayramı sonrası verilen idari izin 4 Nisan'da sona erecek, kamu kurumları 7 Nisan'da yeniden hizmet vermeye başlayacak.
Ramazan Bayramı'nın ardından kamu çalışanları için ilan edilen idari izin süreci sona eriyor. Bayram tatili ve ek idari izinlerle birlikte resmi kurumlar 9 gün boyunca kapalı kaldı.
İDARİ İZİN 4 NİSAN CUMA GÜNÜ BİTİYOR
Bu yıl Ramazan Bayramı 30 Mart'ta başlamış ve resmi tatil 1 Nisan'da sona ermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu çalışanları için "2,3,4 Nisan" tarihlerinin de idari izin kapsamına alındığını duyurmuştu. Böylece, kamu kurumları 4 Nisan Cuma gününe kadar kapalı kaldı.
RESMİ KURUMLAR 7 NİSAN’DA NORMALE DÖNÜYOR
İdari izin süreci 4 Nisan’da sona erse de, 6 Nisan'ın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle kamu kurumları 7 Nisan Pazartesi günü itibarıyla normal çalışma düzenine geri dönecek.
SAĞLIK OCAKLARI, PTT VE ADLİYELER NE ZAMAN AÇILACAK?
9 günlük tatil sürecinde sağlık ocakları, adliyeler, tapu müdürlükleri ve PTT gibi kurumlar hizmet vermedi. Bu kurumlar 7 Nisan Pazartesi günü itibarıyla yeniden vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.
Yetkililer, kamu kurumlarının açılmasıyla birlikte vatandaşların yoğunluk yaşanmaması için işlemlerini planlı şekilde yapmalarını öneriyor.
Kaynak: TGRT Haber