Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Nisan 1934 tarihinde Edremit’i ziyaretinin 91. yıl dönümü, kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Edremit Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda düzenlenen anma töreni, vatandaşların ve protokol üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törende öğrenciler tarafından okunan şiirler, duygulu anlara sahne oldu.
Anma törenine Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugayı Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay İsmail İbiş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Cumhuriyet Başsavcısı Medet Akcan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve kamu kurumlarının müdürleri katıldı.
Törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, Atatürk’ün 1934 yılındaki ziyareti sırasında konakladığı tarihi konağa yürüdü. Ziyaret sırasında, Ressam Birol Herk’in Atatürk portrelerinden oluşan sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide yer alan eserler, katılımcıların büyük ilgisini topladı.
Etkinlikler kapsamında, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Program boyunca duygu dolu anlar yaşanırken, katılımcılar Ulu Önder’in Edremit’e olan ziyaretini ve Cumhuriyet tarihindeki önemini bir kez daha anımsadı.
Tarihi konağın bahçesinde gerçekleştirilen anma etkinlikleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle tamamlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edremit’e gelişi anısına gerçekleştirilen program, ona duyulan sevgi, saygı ve minnet duygularının güçlü bir şekilde ifade edilmesine vesile oldu.
Edremit Belediyesi ve Kaymakamlık iş birliğiyle düzenlenen bu anlamlı kutlamalar, hem tarih bilincinin hem de Atatürk sevgisinin yeni nesillere aktarılmasına katkı sağladı.