Engelleri değil kalbi gördüler

  • Spor
  • 18:31 09.04.2025

Yurt dışında özel olarak üretilen ve maliyeti 100 bin TL’yi bulan engelli çocuk puseti için sosyal medya üzerinden başlatılan çağrı, kısa sürede büyük bir karşılık buldu. Antalya'nın hayırsever iş insanları ve vicdan sahibi aileleri, bu yardım çağrısına kayıtsız kalmadı.

ENGELLİ KARDEŞLERE UMUT DOLU DOKUNUŞ

Yardım gönüllüsü Doğan Elden’in öncülüğünde yürütülen süreçte, ihtiyaç duyulan araçlar temin edilerek aileye teslim edildi. Söz konusu yardım, 10 yaşındaki Azra Uslu ve 8 yaşındaki kardeşi İbrahim Uslu için gerçekleştirildi. Genetik olduğu düşünülen bir hastalık nedeniyle doğuştan özel gereksinimli olan kardeşler için şu ana kadar kesin bir tanı konulamadı. Aile, çocuklarının yaşamını kolaylaştıracak bu özel araçlara erişebilmek için destek çağrısında bulunmuştu.


TESLİM ANINDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Teslimat sırasında özel gereksinimli çocukların yüzlerinde beliren içten gülümseme, duygusal anlara sahne oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Doğan Elden, “Bize güvenip bu güzel hayrı yapma fırsatı veren herkese teşekkür ederim. Bu iyiliğe ortak olmanın huzurunu yaşıyoruz. Devletimiz her zaman özel çocuklarımızın yanında. Bizler de elimizden geleni yaparak iyilik yolunda yürümeye devam edeceğiz. Çünkü birileri birilerine vesile olacak ki iyilik çoğalsın” ifadelerini kullandı.


“BÜYÜKLERİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Elden ayrıca yaptığı açıklamada, vatandaşlardan sık sık yardım çağrıları aldıklarını ancak her talebe bireysel olarak yetişmenin mümkün olmadığını da vurguladı. Elden, “Her zamanki gibi basın ve sosyal medya aracılığıyla bize ulaşan çok sayıda kesim var. Ancak elimizden her zaman bir şey gelmiyor. Bu yüzden zaman zaman çaresiz kalıyoruz. Devlet büyüklerimizin bu konuda bizlere daha güçlü şekilde destek olmalarını canıgönülden istiyoruz” diyerek çağrısını yineledi.

Sosyal sorumluluk ilkesiyle başlattıkları yardım çalışmalarının artarak devam ettiğini belirten Doğan Elden, “İnsan nasıl yaşarsa öyle ölür. Allah bizleri bu güzel hayra vesile kıldığı için sonsuz hamdolsun. Daha güzel dualarda buluşmak dileğiyle, iyilikle kalın” sözleriyle duygularını paylaştı.