Avustralyalı hastayı 105 gün hayatta tutan titanyum kalp, Japonların "MagLev" uzmanlığıyla üretilmiş | Sağlık Haberleri

Resmi Kyodo ajansının haberine göre, 40'lı yaşlarda, ciddi kalp yetmezliği bulunan Avustralyalı bir hastaya Kasım 2024'te Sidney'deki bir hastanede titanyum yapay kalbin takılması için 6 saatlik operasyon gerçekleştirildi.

Hastanın titanyum kalple 105 gün boyunca yaşamını sürdürdüğü ve bu sürenin, cihazın bir hasta vücudunda bulunduğu en uzun süre olduğu bildirildi.

Şubat başında "titanyum yapay kalple hastaneden taburcu edilen ve dünyada ilk" olduğu kaydedilen hastaya donörden kalp nakli yapıldığı ve hastanın iyileştiği bildirildi.

Hastanenin kardiyoloğu Dr. Chris Hayward, cihazın kalp yetmezliği tedavisini değiştireceğini belirterek, "Gelecek 10 yıl içinde donör kalbi bulunmayan hastalar için yapay kalbin alternatif haline geldiğini göreceğiz" ifadesini kullandı.

JAPON UZMANLARDAN "MAGLEV" DESTEĞİ ALDILAR

Cihaz üreticisi ABD-Avustralya merkezli tıbbi BiVacor şirketinin kurucusu Dr. Daniel Timms, cihazın Ar-Ge'sinde Japonya'da "MagLev" teknolojisi uzmanlarıyla çalıştıklarını bildirdi.

Japonya'da "MagLev" teknolojisi uzmanlarından destek aldıklarını kaydeden Timms, "Japon uzmanlar MagLev sistemi prensiplerinin öğretilmesine yardımcı oldular. (Japonların) MagLev uzmanlıkları, BiVacor'un cihazda mevcut MagLev konfigürasyonuna ulaşmasını sağladı" dedi.

Yazı Boyutua

Yazı Boyutua