Dizi ve ülke gündeminde son 24 saatin en çok konuşulan ismi oyuncu Aybüke Pusat oldu. Boykot çağrılarına destek veren Aybüke Pusat, yaptığı boykot çağrısı nedeniyle TRT 1’de yayınlanan Teşkilat dizisinin oyuncu kadrosundan çıkarıldı. Kararın ardından TRT yönetimine büyük tepki oluşurken boykot çağrısı nedeniyle işinden olan Aybüke Pusat’a da büyük destek verildi. Oyuncu Aybüke Pusat’ın Instagram hesabına 1 gündem 1 milyondan fazla yeni takipçi geldi.
Dizi oyuncusu Aybüke Pusat, boykot çağrılarına destek verdiği için TRT 1’deki Teşkilat dizisinin kadrosundan çıkarıldı.
TRT, 'Teşkilat' dizisinde rol alan Aybüke Pusat'ın, sosyal medya üzerinden yaptığı boykot çağrısı nedeniyle diziden çıkarıldığını açıkladı.
TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, Pusat’ın paylaşımlarının kurumun ilkeleriyle bağdaşmadığını ve izleyicileri hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, bu nedenle oyuncunun kadrodan çıkarıldığını duyurdu.
TRT’ye tepki gösteren birçok kişi Aybüne Pusat’ın yanında olduğunu dile getirdi.
Karara tepki olarak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra meslektaşları ve birçok ünlü isim, sosyal medya üzerinden karara tepki göstererek Aybüke Pusat'a destek mesajları yağdırdı.
Öte yandan, Aybüke Pusat’ın diziden çıkarılmasının ardından sosyal medya hesabındaki takipçi sayısında büyük bir artış yaşandı.
Oyuncu, kararın açıklamasından sonra yalnızca bir gün içinde 1 milyon yeni takipçi kazandı. Aybüke Pusat'ın takipçisi sayısı 4 milyondan 5 milyona yükseldi.
👇
Aybüke Pusat’a ne oldu?
Aybüke Pusat, TRT 1'de yayınlanan Teşkilat dizisinin başrolü olarak karşımıza çıkıyordu.
Dizide 'Neslihan Erdemsoy/Tuna' karakterine hayat veren ünlü oyuncu birçok meslektaşı gibi Instagram hesabından 2 Nisan günü tüketim boykotu için çağrı yapmıştı.
Bu paylaşım sonrası bir kesim tarafından hedef olarak gösterilen Aybüke Pusat kısa sürede sosyal medyanın trendleri arasına girdi. TRT tarafından yapılan açıklamada Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinin kadrosundan çıkarıldı.
Aybüke Pusat Kimdir? Aybüke Pusat Boykot Paylaşımı! Boykot Çağrısı Yapan Aybüke Pusat Neden Linçlendi?
Boykot Çağrısı Yapan Aybüke Pusat TRT’deki Teşkilat Dizisinin Oyuncu Kadrosundan Çıkarıldı
Takipçisi Hızla Artıyor: Boykot Çağrısı Yüzünden Teşkilat’tan Çıkarılan Aybüke Pusat'a Sahip Çıkılıyor!