ALC Servis 20’nci yılında çıtayı daha da yükseltti

ALC Servis, 20. yılını “20 Yıldır DNA’mızda Var” konseptiyle KKTC’de 100’e yakın iş ortağının katılımıyla kutladı. Şirket, sektördeki başarısını ve 2025 vizyonunu paylaştı. ALC Genel Müdürü Mahmut Şevluk, büyüme ve dijitalleşme hedeflerine dikkat çekti.

SİGORTAMEDYA ÖZEL HABER

ALC Servis 20’inci yılını “20 Yıldır DNA’mızda Var” konsepti ile 100’e yakın iş ortağıyla birlikte KKTC’de Grand Sapphire Hotel’de kutladı. Toplantıda, şirketin geçmiş 20 yılı ve 2028 vizyonu paylaşıldı.

Toplantıda konuşan, ALC Genel Müdürü Mahmut Şevluk, 2016 yılından bu yana her yıl düzenlenen bu organizasyonun, ALC ailesi için bir gelenek haline geldiğini belirterek “Her yıl sahneye çıktığımda aynı heyecanı yaşıyorum. Bu heyecanı kaybetmemek en büyük dileğim. Bugün hem başarılarımızı kutlayacak hem de yeni hedeflerimizi birlikte belirleyeceğiz” dedi.

“ALC, güvenilir ve sürdürülebilir hizmetin adresi haline geldi”

Türkiye genelinde 63 ilde 71 servis noktasıyla hizmet verdiklerini vurgulayan Şevluk, ALC’nin sigorta sektöründe güvenilirliği, sürdürülebilirliği ve kaliteli hizmet anlayışıyla dikkat çektiğini belirtti. “ALC Servis, sektörde saygın, tanınan ve geleceğe güvenle bakan bir marka haline geldi” dedi. ALC Servis’in sunduğu hizmetlere değinen Şevluk, “Hasar ve mobil onarımdan mekanik servise, mini onarımdan oto bakıma kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyoruz. Ayrıca yedek parça alanında APC ile, araç kontrol hizmetlerinde ise 3C markamızla sektöre bütüncül çözümler üretiyoruz” diye konuştu. Şirketin sigorta iş birlikleri ve pazardaki konumu hakkında da bilgi veren Şevluk, “Bugün 39 sigorta şirketiyle aktif anlaşmalarımız var. 21 mini onarım şirketiyle birlikte çalışıyoruz. Yurt içinde 60’ın üzerinde şubemiz ve 2 yurt dışı operasyonumuzla güçlü bir yapıya sahibiz” açıklamasında bulundu.

Yeni markalar ve dijitalleşme hamlesi

Konuşmasında ALC’nin çatısı altındaki yeni markalara da değinen Şevluk, 2023 Kasım ayında kurulan Sovtajyeri.com ile 24 sigorta ve 6 filo şirketine hizmet verdiklerini, aylık ortalama 7.500 aracın ihaleye çıkarıldığını ve 800 alıcıya ulaştıklarını aktardı. Ayrıca 2024 Kasım ayında sigorta sektörüne yönelik kurulan Türk Asistans ve yedek parça tedarikine odaklanan ALC Parts markalarının sektöre katkı sağladığını ifade etti. Eğitim ve gelişim alanında ise ALC Akademi adı altında yeni bir yapılanma başlattıklarını belirtti. “İlk toplantımızı Ankara’da gerçekleştirdik. Ramazan nedeniyle bir ara verdik, ancak Karadeniz, Ege ve Akdeniz bölgelerinde devam edeceğiz” dedi. Şevluk, yakın zamanda kurulan araç kiralama markası Alcar ve sigorta şirketlerine ikame araç temini sağlayan AlcarFilo markalarının da hızla büyüyeceğini söyledi. Organizasyon yapılarında önemli değişiklikler yaptıklarını ve dijital dönüşüm konusunda ciddi adımlar attıklarını da sözlerine ekledi.

“63 ilde, 100 bin araç kapasitesiyle hizmet veriyoruz”

Toplantıda ALC’nin büyüme istatistiklerine de yer veren Şevluk, 2024 itibariyle 63 ilde 71 servis noktasıyla hizmet verdiklerini, yıllık 100 bin araç ve 200 bin parça kapasitesine ulaştıklarını söyledi. Şirketin bünyesinde 950 kalifiye personel ve 86 mobil toplama aracı bulunduğunu da paylaştı. Yeni servis noktaları arasında İstanbul Ümraniye, Ağrı, Fethiye, Kütahya, Bitlis, Çanakkale ve Kahramanmaraş’ın yer aldığını belirten Şevluk, Tokat ve Alanya’da da yeni servisler için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Ciro dağılımında hasar servisleri ilk sırada

2024 yılına ait ciro dağılım verilerini paylaşan Şevluk, cironun yüzde 61,5’inin hasar hizmetlerinden, yüzde 36’sının mobil servislerden, yüzde 2,5’inin ise mini onarım hizmetlerinden oluştuğunu söyledi. 2024 yılı itibariyle 12.267 araç onarımı gerçekleştirdiklerini ve yaklaşık 210 milyon TL ciro elde ettiklerini söyleyen Şevluk, ALC’nin mini onarım pazarında yüzde 15’lik paya sahip olduğunu, bu oranı daha da yukarı taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

“Hedefler, sürdürülebilir büyümenin temelidir”

Şevluk, şirket hedeflerinin stratejik planlama ve kurumsal başarı açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Hedeflerin, sadece şirketin yönünü belirlemekle kalmadığını vurgulayan Şevluk, aynı zamanda çalışan motivasyonundan kaynak yönetimine kadar birçok alanda itici güç olduğunu söyledi. Kurumsal iletişimde hedeflerin birleştirici rol üstlendiğini belirten Şevluk, “Çalışanlar ortak hedefler doğrultusunda hareket ettiklerinde hem iş birliği artıyor hem de takım ruhu güçleniyor. Hedefler, şirket içindeki etkileşimi canlı tutan ortak bir dil oluşturuyor” dedi. Uzun vadeli stratejilerin hedefler üzerine inşa edildiğini kaydeden Şevluk, “Şirketin vizyonuyla uyumlu olarak belirlenen hedefler, stratejik planlama sürecinin vazgeçilmez bir bileşenidir” diye konuştu.

“Dijital beklentilere uyum sağlayacak şekilde dönüşüyoruz”

Müşteri profiline dair değerlendirmelerde de bulunan Şevluk, “Müşterilerimizin yüzde 80’i Z kuşağına ait. Bu kuşak dijital dünyada yaşıyor. Günde 6 ila 8 saat ekran başındalar. Yüzde 89’u sosyal medyada aktif, yüzde 70’i kararlarını online araştırmalarla veriyor. Yüzde 91’i şirketler hakkında sosyal medya yorumlarında bulunuyor. Biz de bu dijital beklentilere uyum sağlayacak şekilde dönüşüyoruz” diye konuştu.