Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto'dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ortak basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında ilk konuşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan vurgular şu şekilde:

SUBİANTO BİR GÜN DAHA TÜRKİYE'DE

"Değerli kardeşimin TBMM'de yaptığı hitabı ülkelerimiz arasındaki kardeşliğin en güzel tezahürüdür. Ticaret hacmimizi 10 milyar dolar hedefine yükseltmek için atılabilecek adımları değerlendirdik.

"Ülkemizde eğitim almış 5 bin kardeşimizi kültür elçileri olarak görüyoruz. Endonezya'nın Filistin meselesine ilişkin tutumunu takdirle karşılıyoruz. Önümüzdeki dönemde Gazze'nin yeniden inşasında Endonezya ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Subianto 4. Antalya Diplomasi Forumu'na da bizimle beraber yarın katılacak. Bu etkinliğe gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyuyorum."

Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto'nun yaptığı konuşmadaki vurgular ise şu şekilde:

'EKONOMİK MERKEZ OLMAK İSTİYORUZ'

"Bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerimi sunmak isterim. Kendisi bana ve heyetime çok sıcak karşılama gerçekleştirdiler. Sayın Cumhurbaşkanının ülkemize ziyareti bizi çok mutlu etti. Her iki ülke olarak İslam dünyasında pozitif güç olmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ile toplantımızda iş birliği konularına değindik. İş birliğimizi ilerletmek istiyoruz.

"Gerçekten de çok samimi bir ortamda gerçekleştirdik. Bir takım çıktıları oldu tabi bu toplantının. Ekonomik merkez olmak istiyoruz, bu sayede sesimi duyurabileceğiz."

ENDONEZYA İLE 3 ANLAŞMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto'nun huzurunda iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine geçildi.

Erdoğan ve Subianto'nun huzurunda iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.

İmza altına alınan anlaşmalar şöyle:

- "AFAD ile Endonezya Ulusal Afet Yönetimi Kuruluşu arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"

- "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Endonezya Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi arasında Medya, Halkla İlişkiler ve İletişim Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"

- "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Endonezya Kültür Bakanlığı arasında Kültürel İşbirliği Anlaşması"