Eskişehirli kadın giyim markası Armonika’dan İngiltere’ye yatırım hamlesi

Günlük 3 bin adetlik üretim kapasitesine sahip olan Armonika Tekstil, e-ticaret platformundaki güçlü satış hacmiyle kadın giyim sektöründeki büyümesini sürdürüyor. Trendyol’da en çok satış yapan ilk üç firma arasında yer alan şirket, Eskişehir İmişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 7 bin metrekarelik üretim tesisinde 250 kişiye istihdam sağlıyor. Bin 500 ürünlük geniş bir portföyle hizmet veren Armonika Tekstil, kendi geliştirdiği yazılım ve entegrasyon sistemleri sayesinde e-ticaret alanında güçlü bir altyapı kurarak lojistikten dijital pazarlamaya kadar uçtan uca hizmet sunan bir ekosistem oluşturdu. 

Eskişehirli üreticilere uluslararası kapıları aralıyor 

Hem Türkiye’deki yatırımlarını büyütmeye hem de yurt dışındaki operasyonlarını genişletmeye odaklanarak sektördeki konumlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Armonika Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Hiçyılmaz, “2003 yılında şahıs firması olarak kurulan ve 2018’de anonim şirket statüsü kazanan firmamız, kadın giyim sektöründe e-ticaretin önde gelen markalarından biri haline geldi. Trendyol’da en çok satış yapan ilk üç firma arasında yer alıyoruz. Ayrıca 23 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Yurtdışındaki operasyonlarına hız vererek ihracat oranlarını artırmak amacıyla yatırıma odaklandıklarının altını çizen Hiçyılmaz, “İngiltere pazarına açılmak için Londra’da bir depo kurma sürecindeyiz. Bu yatırım sadece Armonika Tekstil’in büyümesini desteklemekle kalmayacak, aynı zamanda Eskişehirli firmalar için de büyük bir fırsat sunacak. Amacımız, farklı sektörlerde faaliyet gösteren yerel üreticileri de bu yapı içerisine dahil ederek, ürünlerini İngiltere’ye taşıyıp satışını sağlamak. Konsorsiyum benzeri bir yapıyla hareket ederek farklı sektörlerden firmalara da bu ekosistemde yer açacağız” dedi. 

Deposu olmayan firmalara lojistik ve stok yönetimi desteği

Mevcut üretim alanlarına ek olarak 2 bin metrekarelik yeni bir üretim tesisi kurdukları bilgisini paylaşan Hakan Hiçyılmaz, bu yatırımın hayata geçmesiyle birlikte günlük üretim kapasitelerinin yaklaşık 8 bin adete çıkarmayı planladıklarını vurguladı.  Yalnızca üretim ve satış yapmakla kalmadıklarını, aynı zamanda firmalara e-ticaret çözümleri de sunduklarını dile getiren Hiçyılmaz, “ Özel yazılım ekibimiz tarafından geliştirilen depo ve entegrasyon sistemleri sayesinde müşterilerimiz, web sitesi kurulumundan dijital pazarlamaya kadar geniş bir yelpazede hizmet alabiliyor. Türkiye’de tam entegre bir e-ticaret altyapısı sunan firma sayısı çok az. Biz bu açığı kapatmak için kendi yazılım şirketimizi kuruyoruz. Uyumsoft’un Eskişehir çözüm ortağı olarak firmalara baştan sona tüm süreçlerde destek sağlayacağız. Kendi deposu olmayanlar için stok yönetimi ve lojistik desteği de vererek, onları tek bir çatı altında çözüme ulaştıracağız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Ayşe Kaytan Uçak