Ankara merkezli uyuşturucu operasyonu: 119 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında, şüphelilerin uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yaptığı belirlendi. Yapılan operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.

Ele Geçirilen Maddeler:

58,37 gram esrar

3 adet ecstasy hap

366 adet sentetik ecza

21,91 gram metamfetamin

383,77 gram sentetik kannabinoid (bonzai)

4 gram A.M. maddesi

3 tabanca, 15 fişek ve 1 av tüfeği

Tutuklamalar ve Gözaltılar: Gözaltına alınan 32 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından 18 Nisan’da nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilerek ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan tutuklandı. İki şüpheliye ise adli kontrol hükümleri uygulanarak yurt dışı çıkış yasağı getirildi ve belirli günlerde karakola imza atma şartı getirildi.

Firari Şüpheliler: Cezaevinde bulunan 11 şüpheli dışında, diğer şüphelilerle ilgili gözaltı işlemleri devam ederken, firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Bu operasyon, uyuşturucu ile mücadeleye yönelik önemli bir adım olarak dikkat çekti. Emniyet ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor.