Elazığlı İki İsme Önemli Görev

Cumhurbaşkanlığı politikalar kurulları üyelerine yönelik atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan atama kararları doğrultusunda Elazığlı iki isme önemli görev verildi.

Elazığlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Toker Ergüder ve Elazığlı İş İnsanı Dr. İhsan Şahin, Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyeliğine atandı.

PROF.DR. TOKER ERGÜDER KİMDİR?

1965 yılında Elazığ’da doğdu. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni (1989) bitirdi. 2017 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında Profesör olarak atandı. 1997 – 2006 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünde görev yaptı ve 2006 yılında Tütün ve Alkol Kullanımı ile Mücadele Şube Müdürlüğünü kurdu ve şube müdürlüğü görevinde bulundu.

2007-2012 yılları arasında Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi’nde Tütün Kullanımı ile Mücadele, 2013-2015 yılları arasında Küresel Trafik Güvenliği Projesinde uzman olarak görev yaptı. 2016 yılından bu yana Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisinde, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Sağlığın Geliştirilmesi Program Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Halen “Dumansız Hava Sahasının Etkin Uygulanması”, “Hipertansiyon Kontrolü”, “Tuz Kullanımının Azaltımı” ve “Trans Yağların Eliminasyonu” ile ilgili dört proje yürütmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nda ki görevi esnasında; Dünya Sağlık Örgütü Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesinin Türkiye tarafından imzalanması ve uygulanması, Ulusal Tütün Kontrol Programının hazırlanması, başta lokanta ve kafeteryalar olmak üzere dumansız hava sahası kanununun hazırlanması ve uygulanması, düz paket uygulaması gibi tütün kullanımının azaltmaya yönelik hayat kurtarıcı halk sağlığı müdahalelerinde bulundu. Alkol kontrolü, Endüstriyel trans yağların elimine edilmesi ve tuz kullanımın azaltılmasına yönelik kanun ve yönetmeliklerin çıkmasına katkıda bulundu. Emniyet kemeri kullanımı ve hız azaltmaya yönelik projelerde görev yaptı.

30’a yakın ülkeye, ulusal tütün kontrol programlarının ve kanunların hazırlanması ve uygulanması konularında teknik destek verdi.

Sağlığın geliştirilmesi, kronik hastalıkların ve risk faktörlerinin önlenmesi, madde bağımlılığı ve tütün ve alkol kullanımı ile mücadele konusunda çok sayıda yayınları vardır. Başta tütün kontrolü olmak üzere Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile birlikte çok sayıda ulusal ve uluslararası projede ve eğitim programında yer aldı. 2015 yılında Yeşilay'ın En'leri Zümrüdüanka "En Yeşilaycı Akademisyen Ödülü’nü aldı. 2016 yılında Suriyeli Göçmenlere yönelik yürüttüğü programlardan ötürü Dünya Sağlık Örgütü “Director-General’s Reward of Excelence” ödülünü aldı. 2018 yılında “Birleşmiş Milletler Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Görev Gücü Ödülü”nü alan BM Türkiye görev gücünde aktif görev yaptı. Yeşilay Bilim Kurulu üyesidir.

Terguler

İHSAN ŞAHİN KİMDİR?

08.03.1972 Elazığ doğumludur.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. ihsan şahinLisansüstü Eğitimini Sağlık İdaresi ve İşletmesi alanında tamamlamıştır. Eşi de kendisi gibi tıp doktorudur . 3 çocuk babasıdır. Kısa bir süre Yozgat Sorgun Devlet Hastanesinde doktorluk yapmasının ardından memleketi Elazığ’a İl Sağlık Müdürü olarak atanarak genç yaşta olmasına rağmen 3 sene bu görevi sürdürmüştür. Ardından Özel Çağ Hastanesi ve Özel Akay Hastanesi’nin kuruluşunda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başhekimliği ile beraber özel sektöre geçip bu alanda ülkemize yatırımlar yaparak katma değer üretmek için SILA Sağlık Grubu’nu kurmuştur.

Dr.İhsan Şahin gelişen ve değişen Türkiye sağlık sektöründe değişimin ve yeniliğin sektörel öncülerinden biri olmuştur. Teknolojinin sağlık tesisleri ve sağlık hizmetleri ile entegrasyonunda ülkemiz adına birçok projede görev almıştır. Ülkemizde yeni bir finans modeli olan Kamu Özel Ortaklığı Modeli ile Türkiye’de yapılmakta olan 5 Şehir Hastanesi Projesinde Konsorsiyum ortaklarından biri olarak bu projelerin ülkemize kazandırılmasındaki baş aktörlerden biridir.

İhsan Şahin Ülkemizin bir çok ilinde hastane yapım işleri, hastane işletme işleri gibi bir hastanenin proje sürecinden işletme sürecine kadar olan tüm süreçlerin bizzat başında bulunarak anahtar teslimi hastane projeleri yatırımlarında ülkemizin önde gelen yatırımcılarından biri olmuştur. Azerbaycan, Gürcistan, İran, Irak, Senegal, Kuveyt ve Katar’da anahtar teslimi hastane projelerinin ana yüklenicisi olarak ülkemizin dışında da birbirinden değerli ve önemli hastane projelerine imza atmıştır.

Ülkemizin medikal sarf ihtiyacını karşılamak üzere kurduğu Ttt World Medikal Sarf Fabrikaları ülkemizin ve avrupanın en büyük medikal sarf fabrikalarından biri olmuştur. Halen bu tesislerden üretilen medikal sarflar bir yandan ülkemizin ihtiyaçlarını görürken diğer yandan birçok ülkeye ihraç edilmektedir.

Bir çok Sivil Toplum Kuruluşunda gönüllü olarak görevler alan Şahin’in görevler aldığı STK’lardan bazıları şunlardır:

Sağlık Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Türkiye Sağlık Hizmet Sunucuları Derneği Başkanı

Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği YK Üyesi

Elazığ Kültür Vakfı YK Üyesi

Savunma ve Havacılık Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi

Türkiye Sağlık Çalışanları Vakfı YK Üyesi

Ankara Sanayi Odası Meclis Üyesi

Ankara MÜSİAD Sağlık Sektörü Temsilcisi

Deik Batı Afrika Koordinatör Başkanı

Deik Fildişi İş Konseyi Başkanı

Deik Kamerun İş Konseyi Başkanı

İhsan Şahin Bütün bu ticari faaliyetlerinin yanı sıra 1989 yılından bu yana çeşitli dergi ve gazetelerde sosyal ve siyasi yazıları, denemeleri ve şiirleri yayınlanan İhsan Şahin’in halen edebi ve mesleki anlamda yazıları yayınlanmaya devam etmektedir.

Büyük çoğunluğu daha önce birçok yayın kuruluşu tarafından yayınlanmış olan şiirlerini topladığı “Kırk Yıl” isimli şiir kitabı 2015 yılı başında okuyucuları ile buluşmuştur. 2020 yılında kendi hayatını kaleme aldığı ‘Tunceli’den Ay’a’ isimli ikinci kitabını okuyucu ile buluşturan Şahin 2024 Yılında Son kitabı olan Ayda Bürokrasi isimli kitabını yayınlamıştır.

Ihsan Sahin Profil